U bent hier

Swiss Biotech Day 2024 - Bazel

Swiss Biotech Day 2024 ging door op 22-23 april 2024 in Bazel, de farma hub van Zwitserland. Swiss Biotech Day vierde in 2023 haar 25-jarig jubileum in volle glorie want het was de meest succesvolle editie tot dan: 1.700 personen uit 44 landen registreerden zich. Dat record werd dit jaar opnieuw bijgesteld: 2.200 personen uit 45 landen registreerden zich en de conferentie palmde bijkomende lokalen in voor conferenties en sales pitch sessies.
Editie 2024 duurde, net als vorig jaar, anderhalve dag, met elke dag een plenaire sessie, die werd aangevuld met workshops in meerdere zalen met focus op verschillende thema’s:
1) presentaties van 3 categorieën van biotech bedrijven (emerging, clinical stage en advance);
2) een tiental panel gesprekken in verschillende conferentiezalen;
3) in het ‘Global Village’ was er mogelijkheid om kennis te maken met biotech ecosystemen van andere landen of regio’s die zich voorstelden zoals Canada, China, Frankrijk, Grieken-land, Korea, Japan, Spanje, Italië en deelstaten Oregon (USA) of Beieren, Rheinland-Pfalz en Saxen (Duitsland);
4) er was de mogelijkheid om B2B-meetings vast te leggen via een perfect werkend ‘partnering platform’, wat Swiss Biotech Day elk jaar opnieuw tot een geslaagd netwerk event maakt.
Interessante vaststelling was het feit dat Swiss Biotech Day tijdens deze editie 2024 zijn blik wat verruimde. Focus ligt traditioneel op de ‘rode’ Biotechnologie, ttz toepassingen voor gezondheid en farma. Dit jaar (2024) was er, voor de eerste keer, ook aandacht voor de zo-genaamde ‘groene’ (toepassingen in gewassen) en ‘witte’ (toepassingen in de industrie, zoals gebruik van enzymen) biotechnologie. Die verruiming was een succes en blijft in de toekomst.
Tot slot, stellen we ook vast dat de Vlaamse bedrijven hun weg naar Swiss Biotech Day gevonden hebben. Dat is goed want het jaarlijkse event is een opportuniteit om het interessante Swiss Biotech ecosysteem te ontdekken en ook een gelegenheid om B2B-meetings op te zetten en te netwerken. Volgend jaar gaat Swiss Biotech Day 2025 door op 5-6 mei 2025, opnieuw in Bazel.

Zürich, 24 april 2024.

24 april 2024